ALLE PROJECTEN
#SPORTS

Sport je graag? Wil je weten hoe het gesteld is met je eigen conditie en hoe je die kan verbeteren? Wil je kennis maken met nieuwe sporten? Wil je ontdekken waarom sommigen beter blijven drijven dan anderen en het ook zelf testen? Wil je grenzen verleggen op sportief vlak? Ontdek en ga de sportieve uitdaging aan!


#SCIENCE

Hoe bereidt een topsporter zich voor op een belangrijke wedstrijd? Wat staat er op het menu bij een topsporter? Speelt de wetenschap een rol bij het verbeteren van sportprestaties? Kom alles te weten over sport vanuit een wetenschappelijke invalshoek!


#SPACE & ASTRONAUT

Reis je mee naar Mars? We gaan op zoek naar antwoorden op talloze vragen over de machtige kosmos en ons eigen zonnestelsel.
Als astronaut in spe werk je samen aan logische en creatieve oplossingen om robots te programmeren, raketten te bouwen en te lanceren, drones te besturen, en tal van andere vliegende en vallende experimenten. Welkom op deze fantastische ruimtetrip!


#CULTURE CLUB

Kan je kunst maken met een smartphone? Komen draken alleen in sprookjes voor? Hoe maak je een hippe videoclip? Ben je best een beetje gek om surrealisme te begrijpen? Hoe schrijf je een spannend verhaal of een grappig scenario? Maakt een stripverhaal geluid? Kan je tekenen met een zaklamp? Bestond graffiti al in het oude Rome? Je komt het allemaal te weten in de #Culture Club.


#CREATE IT

Altijd al eens met graffitispuitbussen aan de slag gewild? Lijkt acteren in je eigen videoclip je wel cool? Zin om foto’s te maken waarbij je je eigen ogen niet gelooft? Overtref je J.k. Rowling in het verzinnen van fantastische verhalen? Nog nooit een lichtgraffiti gemaakt? Klaar om de strijd aan te gaan met draken? Voel je de creatieve kriebels nu al opborrelen? Dan is #Create it zeker iets voor jou!


#BIZ 2.0

Wil je graag leren ondernemen? Al doende maak je kennis met de P’s van de economie. Je probeert een Product te Promoten en op een goed gekozen Plaats aan zoveel mogelijk Personen te verkopen tegen de juiste Prijs. Hierbij probeer je zoveel mogelijk rekening te houden met de Planeet. Wil je je organisatietalent ontdekken, spreekt teamwork je aan of heb jij een neus voor het bedenken van creatieve oplossingen?


#DIGI 2.O

Word je geboeid door ICT en de online-wereld? Ben je benieuwd naar digital learning? Wil je graag IT-vaardigheden uitdiepen? Dan ben je vast ook enthousiast over de Engelse taal, die zoveel gebruikt wordt in de IT-wereld. Klinkt het uitdagend om deze wereldtaal tijdens verschillende lessen actief te gebruiken? Dan is dit project voor jou een uitgelezen kans! Lerend ondernemen en ondernemend leren dus!


#WERELDKEUKEN

Heb je zin om de keukengeheimen te ontdekken van verre landen? Deze culinaire reis waarin we kennis maken met andere culturen, eetgewoontes, smaken, hippe nieuwe creaties en oude klassiekers is een ware ontdekking! Je gaat zelf aan de slag in de keuken en leert zo dat gezonde voeding bereiden niet alleen voor grote meesterchefs is weggelegd.


#DIGITAL WIZARDS

Zin om een digitale tovenaar te worden? Wil je graag animaties en games leren programmeren, robotjes aansturen en websites bouwen? Dan is dit STEM project helemaal voor jou. In team werk je aan digitale projecten en zet je je eerste stappen als software ontwerper! We werken volgens de creatieve spiraal: Imagine, create, play, share, reflect!


#BIG DEAL

Hoe komt een product tot bij jou? Is de klant echt koning? Ben jij altijd tevreden over wat je koopt? Welkom in de wereld van de kritische consument! We steken de handen uit de mouwen en proberen sowieso een big deal te realiseren. We leiden je binnen in the future of shopping.


#ROP

Zit er in jou een reporter verscholen? Kies dan voor ROP! Met ROP (reporter op pad) zal je niet alleen kennismaken met de verschillende media, maar je zal zelf ook interviews afnemen, radio maken, BV’s ontmoeten, op stap gaan, kranten maken en nog veel meer!
Je maakt op een actieve manier kennis met verschillende (gesproken, geschreven en digitale) media en je gaat actief aan de slag.


#StART-up

Ben je cool, hip, creatief en hou je van een uitdaging, kies dan voor stART-up. Je kan er pimpen, schilderen, fotograferen, ontwerpen, dansen, …
Ontplooi jezelf op een creatieve, expressieve en authentieke manier en leer jezelf beter kennen via diverse kunstvormen.


#DIERENMANIEREN

Wat kunnen wij leren van de dieren? Kunnen dieren ons gedrag en de technologie verrijken? We gaan na hoe wetenschappelijk onderzoek gebeurt en we exploreren ook zelf via waarnemingen, infobronnen, cijfergegevens en grafieken. Ontdek of jij een echte wetenschapper bent!


#TERUG NAAR DE TOEKOMST

Ga je mee op pad met onze alleroudste voorouders? Al duizenden jaren leeft de mens op onze planeet. We ontdekken, we vernieuwen en we herontdekken. We gaan samen op zoek naar die eerste mensen en hoe die ons dagelijks leven en denken nog steeds beïnvloeden. De wetenschap is de sleutel om tot deze kennis te komen. We gebruiken de geschiedenis als een spiegel om onze dagelijkse gewoontes beter te leren begrijpen.


#FRANCAIS+

Hou jij ook zo van de franse taal? Dan is français+ zeker iets voor jou. Zo ben je een journalist in de Tour de france, speel je een tekenfilmscene na, schrijf en teken je mee aan een stripverhaal, ontdek je het geheime recept van Astérix’ potion magique, onderzoek je of een olifant echt zoveel schrik heeft van een muis... Dit en zoveel meer kom je te weten in verschillende Franse ateliers. Via allerlei taalspeeltjes en populaire liedjes oefen je op een leuke manier nieuwe woorden in. Bienvenue!


#SPORTS CLASS

Ben je sportief en avontuurlijk? “The Sports Class” omvat een avontuurlijke mix van zowel initiatielessen als uitdieping van een aantal sporttakken. Je kan een aantal sportdiploma’s halen! 15 weken lang gaan we klimmen, fietsen, boksen, basketten, badmintonnen en (overlevings)zwemmen naar hartenlust!
Een deel van de lessen geven we in het Engels met de CLIL- methodiek. Zo zal je spelenderwijs tijdens het sporten Engelse woordjes bijleren.


#STEMATH

Heb je ook zin in een biotechnologisch college- wonderkoekje? Je gaat op verkenning in de wiskunde, wetenschappen en techniek in verschillende werkvormen.
In deze twee modules leer je onderzoeken, ontwerpen, informatie verwerken, redeneren, probleemoplossend denken, oordelen, waarderen en communiceren.
Aan de hand van levensechte contexten leer je analyseren, beslissingen nemen, problemen aanpakken op verschillende niveaus.


#BOUGE

Je beweegt graag en je houdt van taal? Dan is #Bouge iets voor jou! We doen verschillende sporten en spelletjes in het Frans. Je leert Frans tijdens sport, spel en beweging. Naast het spreken, verwerf je ook nog andere competenties zoals samenwerken, leren van elkaar en elkaar helpen.


#BeeNBee

Ben jij ook begaan met het lot van de planten en de dieren op onze planeet? Wat kan jij doen op school om planten en dieren te helpen? Onderzoek het nut en de levenswijze van de bij en ontwerp en maak je eigen bijenhotel “BeeNBee”.


#FLASH FLOOD

Overstromingen, droogtes, hevige stormen… Je hoort het meer en meer in de actualiteit. Het houdt onderzoekers en weermannen voortdurend bezig! Wil jij weten hoe zij te werk gaan? Ga dan aan de slag zoals een echte weerman en bouw je eigen weerstation. Doe zelf de waarnemingen en verwerk deze tot een weerbericht.
Bekijk samen met ons hoe verwoestend water kan zijn. Onderzoek hoe de mens zich tegen deze enorme kracht kan beschermen.


#Make IT work

Wil je graag goed en efficiënt met de computer leren werken? In deze workshop leggen we de klemtoon op het correct verwerven van ICT-basisvaardigheden. Je leert een tekstbestand opmaken, stijlvolle presentaties opbouwen en professionele documenten maken! Je leert ook verstandig omspringen met informatie op het internet. Hoe bewaar je die informatie in de “cloud” zodat je er thuis verder mee aan de slag kan? In deze workshop is er ook aandacht voor heldere en correcte communicatie via e-mail en sociale media (mediawijsheid).


#LATIJN

De Latijnse taal aanleren vraagt, zoals het aanleren van elke taal, een volgehouden inspanning. Met woordjes en grammatica leer je vertalen en de betekenis van teksten ontrafelen. Elke zin bevat de uitdaging om begrepen te worden. Je maakt ook kennis met de rijke Romeinse cultuur. Je leert de leefwereld van de Romeinen kennen en ontdekt stapje per stapje hoe het oude Rome een blijvende stempel gedrukt heeft op onze Westerse cultuur.

In het eerste jaar kan je kiezen voor:
  • 5 uur Latijn: dit is de weg die onze campus altijd al aanbiedt, met voldoende ruimte om de leerstof te verwerken en met meer cultuur.
  • of
  • 4 uur Latijn en 1 uur programmeren: je verwerkt de leerstof Latijn aan een iets hoger tempo en leert daarnaast probleemoplossend denken aan de hand van digitale toepassingen.
  • <<< Keer terug naar de beginpagina
    Welke projecten horen samen? Download hier onze folder!