ALLE PROJECTEN
#BODY & BRAINS

Hoe bereidt een topsporter zich voor op een belangrijke wedstrijd? Wat staat er op het menu bij een topsporter? Hoe is het gesteld met je eigen conditie? Speelt de wetenschap een rol bij het verbeteren van een topprestatie? In dit project maak je kennis met het leven van een topsporter vanuit een sportieve en wetenschappelijke invalshoek.


#SPACE & ASTRONAUT

Reis je mee naar Mars? We gaan op zoek naar antwoorden op talloze vragen over de machtige kosmos en ons eigen zonnestelsel.
Als astronaut in spe werk je samen aan logische en creatieve oplossingen om robots te programmeren, raketten te bouwen en te lanceren, drones te besturen, en tal van andere vliegende en vallende experimenten. Welkom op deze fantastische ruimtetrip!


#CULTURE CLUB

Kan je kunst maken met een smartphone? Wat maakt een moordverhaal spannend? Kan een stripverhaal geluid voortbrengen? Hoe schrijf je een grappig scenario? Schuilt er een acteur in jou? Is de tekst van je favoriete popsong ook poëzie? Hoeveel beelden telt een animatiefilm? Kan je leren improviseren? Hoe maak je een hippe videoclip?


#CREATE IT

Zin om zelf een videoclip te maken? Altijd al eens graffiti willen spuiten? Lijkt bodypainting jou wel spannend? Ooit al gedroomd van een filmcarrière? Wil je aan de slag met verf, pastelkrijt, klei, houtskool en zo veel meer? Schuilt er een fotograaf in jou? Nog nooit een lichtgraffiti gemaakt? Wil je je eigen tekeningen wel eens tot leven zien komen in een animatiefilm?


#BIZ 2.0

Wil je graag leren ondernemen? Wil je te weten komen welke psychologie er schuilt achter het koopgedrag van mensen? Zijn ondernemers enkel uit op winst maken? Ben je klaar om samen met ons het volledige productieproces binnen een bedrijf te doorlopen? Wil je je organisatietalent ontdekken, spreekt teamwork je aan of heb jij een neus voor het bedenken van creatieve oplossingen?


#DIGI 2.O

Word je geboeid door ICT en de onlinewereld ? Ben je benieuwd naar digital learning? Wil je graag je IT-vaardigheden uitdiepen? Dan ben je vast ook enthousiast over de Engelse taal, die zoveel gebruikt wordt in de IT-wereld. Klinkt het uitdagend om deze wereldtaal tijdens verschillende lessen actief te gebruiken? Dan is dit project voor jou een uitgelezen kans!


#WERELDKEUKEN

Heb je zin om de keukengeheimen te ontdekken van verre landen? Deze culinaire reis waarin we kennis maken met andere culturen, eetgewoontes, smaken, hippe nieuwe creaties en oude klassiekers is een ware ontdekking! Je gaat zelf aan de slag in de keuken en leert zo dat gezonde voeding bereiden niet alleen voor grote meesterchefs is weggelegd.


#DIGITAL WIZARDS

Zin om een digitale tovenaar te worden? Wil je graag kennis maken met programmeren, werken met controllers, robotica en experimenteren met 3D-printing?
Je leert logisch te redeneren, patronen te herkennen en systematisch te denken door technologie te gebruiken.


#BIG DEAL

Hoe komt een product tot bij jou? Is de klant echt koning? Ben jij altijd tevreden over wat je koopt? Welkom in de wereld van de kritische consument! We steken de handen uit de mouwen en proberen sowieso een big deal te realiseren. We leiden je binnen in the future of shopping.


#ROP

Zit er in jou een reporter verscholen? Kies dan voor ROP! Met ROP (reporter op pad) zal je niet alleen kennismaken met de verschillende media, maar je zal zelf ook interviews mogen afnemen, radio maken, BV’s ontmoeten, op stap gaan, kranten maken en nog veel meer!
Je maakt op een actieve manier kennis met verschillende (gesproken, geschreven en digitale) media en je gaat actief aan de slag.


#StART-up

Ben je cool, hip, creatief en hou je van een uitdaging, kies dan voor stART-up. Je kan er pimpen, schilderen, fotograferen, ontwerpen, dansen, …
Ontplooi jezelf op een creatieve, expressieve en authentieke manier en leer jezelf beter kennen via diverse kunstvormen.


#DIERENMANIEREN

Wat kunnen wij leren van de dieren? Kunnen dieren ons gedrag en de technologie verrijken? We gaan na hoe wetenschappelijk onderzoek gebeurt en we exploreren ook zelf via waarnemingen, infobronnen, cijfergegevens en grafieken. Ontdek of jij een echte wetenschapper bent!


#TERUG NAAR DE TOEKOMST

Ga je mee op pad met onze alleroudste voorouders? Al duizenden jaren leeft de mens op onze planeet. We ontdekken, we vernieuwen en we herontdekken. We gaan samen op zoek naar die eerste mensen en hoe die ons dagelijks leven en denken nog steeds beïnvloeden. De wetenschap is de sleutel om tot deze kennis te komen. We gebruiken de geschiedenis als een spiegel om onze dagelijkse gewoontes beter te leren begrijpen.


#FRANCAIS+

Hou jij ook zo van de Franse taal? Francais+ biedt net dat tikkeltje meer: er is een Atelier Dessin animé et BD waar we vertrekken van een Franse tekenfilm en een strip. We schrijven en tekenen zelf een stripverhaal. We luisteren naar verhalen, spelen scenes na en schrijven zelf een vervolgverhaal in het Atelier Théâtre.
We leren liedjes zingen, spelen taalspelletjes. We maken van elk atelier een blogverslag.


#SPORTS CLASS

Ben je sportief en avontuurlijk? “The Sports Class” omvat een avontuurlijke mix van zowel initiatielessen als uitdieping van een aantal sporttakken. Je kan een aantal sportdiploma’s halen! 15 weken lang gaan we klimmen, fietsen, boksen, basketten, badmintonnen en (overlevings)zwemmen naar hartenlust!
Een deel van de lessen geven we in het Engels met de CLIL- methodiek. Zo zal je spelenderwijs tijdens het sporten Engelse woordjes bijleren.


#STEMATH

Heb je ook zin in een biotechnologisch college- wonderkoekje? Je gaat op verkenning in de wiskunde, wetenschappen en techniek in verschillende werkvormen.
In deze twee modules leer je onderzoeken, ontwerpen, informatie verwerken, redeneren, probleemoplossend denken, oordelen, waarderen en communiceren.
Aan de hand van levensechte contexten leer je analyseren, beslissingen nemen, problemen aanpakken op verschillende niveaus.


#BOUGE

Je beweegt graag en je houdt van taal? Dan is #Bouge iets voor jou! We doen verschillende sporten en spelletjes in het Frans. Je leert Frans tijdens sport, spel en beweging. Naast het spreken, verwerf je ook nog andere competenties zoals samenwerken, leren van elkaar en elkaar helpen.


#BeeNB

Door de bevolkingsgroei zijn veel planten en dieren met uitsterven bedreigd.
Onderzoek het nut en de levenswijze van de bij. Kruip in de huid van een imker en ontwerp je eigen bijenhotel “BeeNB”.
Bubbels, bellen… ben jij er ook door gefascineerd? Maak de mooiste, grootste, kleurrijkste bellen van het hele OLVC! Blaas je met ons mee?


#FLASH FLOOD

Overstromingen, droogtes, hevige stormen… Je hoort het meer en meer in de actualiteit. Het houdt onderzoekers en weermannen voortdurend bezig! Wil jij weten hoe zij te werk gaan? Ga dan aan de slag zoals een echte weerman en bouw je eigen weerstation. Doe zelf de waarnemingen en verwerk deze tot een weerbericht.
Bekijk samen met ons hoe verwoestend water kan zijn. Onderzoek hoe de mens zich tegen deze enorme kracht kan beschermen.


#Make IT work

Wil je graag goed en efficiënt met de computer leren werken? In deze workshop leggen we de klemtoon op DTP (desktoppublishing). Je leert een tekstbestand opmaken, stijlvolle presentaties opbouwen en professionele documenten maken! Je leert ook verstandig omspringen met informatie op het internet. Hoe bewaar je die informatie in de “cloud” zodat je er thuis verder mee aan de slag kan? In deze workshop is er ook aandacht voor heldere en correcte communicatie via e-mail en sociale media (mediawijsheid).


#LATIJN

De Latijnse taal aanleren vraagt, zoals het aanleren van elke taal, een volgehouden inspanning. Met woordjes en grammatica leer je vertalen en de betekenis van teksten ontrafelen. Elke zin bevat de uitdaging om begrepen te worden. Je maakt ook kennis met de rijke Romeinse cultuur. Je leert de leefwereld van de Romeinen kennen en ontdekt stapje per stapje hoe het oude Rome een blijvende stempel gedrukt heeft op onze Westerse cultuur.

In het eerste jaar kan je kiezen voor:
  • 5 uur Latijn: dit is de weg die onze campus altijd al aanbiedt, met voldoende ruimte om de leerstof te verwerken en met meer cultuur.
  • of
  • 4 uur Latijn en 1 uur programmeren: je verwerkt de leerstof Latijn aan een iets hoger tempo en leert daarnaast probleemoplossend denken aan de hand van digitale toepassingen.
  • <<< Keer terug naar de beginpagina
    Welke projecten horen samen? Download hier onze folder!