MAATSCHAPPIJ
#CULTURE CLUB

Kan je kunst maken met een smartphone? Komen draken alleen in sprookjes voor? Hoe maak je een hippe videoclip? Ben je best een beetje gek om surrealisme te begrijpen? Hoe schrijf je een spannend verhaal of een grappig scenario? Maakt een stripverhaal geluid? Kan je tekenen met een zaklamp? Bestond graffiti al in het oude Rome? Je komt het allemaal te weten in de #Culture Club.


#CREATE IT

Altijd al eens met graffitispuitbussen aan de slag gewild? Lijkt acteren in je eigen videoclip je wel cool? Zin om foto’s te maken waarbij je je eigen ogen niet gelooft? Overtref je J.k. Rowling in het verzinnen van fantastische verhalen? Nog nooit een lichtgraffiti gemaakt? Klaar om de strijd aan te gaan met draken? Voel je de creatieve kriebels nu al opborrelen? Dan is #Create it zeker iets voor jou!


#BIZ 2.0

Wil je graag leren ondernemen? Al doende maak je kennis met de P’s van de economie. Je probeert een Product te Promoten en op een goed gekozen Plaats aan zoveel mogelijk Personen te verkopen tegen de juiste Prijs. Hierbij probeer je zoveel mogelijk rekening te houden met de Planeet. Wil je je organisatietalent ontdekken, spreekt teamwork je aan of heb jij een neus voor het bedenken van creatieve oplossingen?


#DIGI 2.O

Word je geboeid door ICT en de online-wereld? Ben je benieuwd naar digital learning? Wil je graag IT-vaardigheden uitdiepen? Dan ben je vast ook enthousiast over de Engelse taal, die zoveel gebruikt wordt in de IT-wereld. Klinkt het uitdagend om deze wereldtaal tijdens verschillende lessen actief te gebruiken? Dan is dit project voor jou een uitgelezen kans! Lerend ondernemen en ondernemend leren dus!


#WERELDKEUKEN

Heb je zin om de keukengeheimen te ontdekken van verre landen? Deze culinaire reis waarin we kennis maken met andere culturen, eetgewoontes, smaken, hippe nieuwe creaties en oude klassiekers is een ware ontdekking! Je gaat zelf aan de slag in de keuken en leert zo dat gezonde voeding bereiden niet alleen voor grote meesterchefs is weggelegd.


#BIG DEAL

Hoe komt een product tot bij jou? Is de klant echt koning? Ben jij altijd tevreden over wat je koopt? Welkom in de wereld van de kritische consument! We steken de handen uit de mouwen en proberen sowieso een big deal te realiseren. We leiden je binnen in the future of shopping.


#TERUG NAAR DE TOEKOMST

Ga je mee op pad met onze alleroudste voorouders? Al duizenden jaren leeft de mens op onze planeet. We ontdekken, we vernieuwen en we herontdekken. We gaan samen op zoek naar die eerste mensen en hoe die ons dagelijks leven en denken nog steeds beïnvloeden. De wetenschap is de sleutel om tot deze kennis te komen. We gebruiken de geschiedenis als een spiegel om onze dagelijkse gewoontes beter te leren begrijpen.


#FRANCAIS+

Hou jij ook zo van de franse taal? Dan is français+ zeker iets voor jou. Zo ben je een journalist in de Tour de france, speel je een tekenfilmscene na, schrijf en teken je mee aan een stripverhaal, ontdek je het geheime recept van Astérix’ potion magique, onderzoek je of een olifant echt zoveel schrik heeft van een muis... Dit en zoveel meer kom je te weten in verschillende Franse ateliers. Via allerlei taalspeeltjes en populaire liedjes oefen je op een leuke manier nieuwe woorden in. Bienvenue!


#BeeNBee

Ben jij ook begaan met het lot van de planten en de dieren op onze planeet? Wat kan jij doen op school om planten en dieren te helpen? Onderzoek het nut en de levenswijze van de bij en ontwerp en maak je eigen bijenhotel “BeeNBee”.


#FLASH FLOOD

Overstromingen, droogtes, hevige stormen… Je hoort het meer en meer in de actualiteit. Het houdt onderzoekers en weermannen voortdurend bezig! Wil jij weten hoe zij te werk gaan? Ga dan aan de slag zoals een echte weerman en bouw je eigen weerstation. Doe zelf de waarnemingen en verwerk deze tot een weerbericht.
Bekijk samen met ons hoe verwoestend water kan zijn. Onderzoek hoe de mens zich tegen deze enorme kracht kan beschermen.


#Make IT work

Wil je graag goed en efficiënt met de computer leren werken? In deze workshop leggen we de klemtoon op het correct verwerven van ICT-basisvaardigheden. Je leert een tekstbestand opmaken, stijlvolle presentaties opbouwen en professionele documenten maken! Je leert ook verstandig omspringen met informatie op het internet. Hoe bewaar je die informatie in de “cloud” zodat je er thuis verder mee aan de slag kan? In deze workshop is er ook aandacht voor heldere en correcte communicatie via e-mail en sociale media (mediawijsheid).

<<< Keer terug naar de beginpagina
Welke projecten horen samen? Download hier onze folder!