PROGRAMMEREN EN ONTWERPEN
#SPACE & ASTRONAUT

Reis je mee naar Mars? We gaan op zoek naar antwoorden op talloze vragen over de machtige kosmos en ons eigen zonnestelsel.
Als astronaut in spe werk je samen aan logische en creatieve oplossingen om robots te programmeren, raketten te bouwen en te lanceren, drones te besturen, en tal van andere vliegende en vallende experimenten. Welkom op deze fantastische ruimtetrip!


#BIZ 2.0

Wil je graag leren ondernemen? Al doende maak je kennis met de P’s van de economie. Je probeert een Product te Promoten en op een goed gekozen Plaats aan zoveel mogelijk Personen te verkopen tegen de juiste Prijs. Hierbij probeer je zoveel mogelijk rekening te houden met de Planeet. Wil je je organisatietalent ontdekken, spreekt teamwork je aan of heb jij een neus voor het bedenken van creatieve oplossingen?


#DIGI 2.O

Word je geboeid door ICT en de online-wereld? Ben je benieuwd naar digital learning? Wil je graag IT-vaardigheden uitdiepen? Dan ben je vast ook enthousiast over de Engelse taal, die zoveel gebruikt wordt in de IT-wereld. Klinkt het uitdagend om deze wereldtaal tijdens verschillende lessen actief te gebruiken? Dan is dit project voor jou een uitgelezen kans! Lerend ondernemen en ondernemend leren dus!


#DIGITAL WIZARDS

Zin om een digitale tovenaar te worden? Wil je graag animaties en games leren programmeren, robotjes aansturen en websites bouwen? Dan is dit STEM project helemaal voor jou. In team werk je aan digitale projecten en zet je je eerste stappen als software ontwerper! We werken volgens de creatieve spiraal: Imagine, create, play, share, reflect!


#LATIJN

De Latijnse taal aanleren vraagt, zoals het aanleren van elke taal, een volgehouden inspanning. Met woordjes en grammatica leer je vertalen en de betekenis van teksten ontrafelen. Elke zin bevat de uitdaging om begrepen te worden. Je maakt ook kennis met de rijke Romeinse cultuur. Je leert de leefwereld van de Romeinen kennen en ontdekt stapje per stapje hoe het oude Rome een blijvende stempel gedrukt heeft op onze Westerse cultuur.

In het eerste jaar kan je kiezen voor:
 • 5 uur Latijn: dit is de weg die onze campus altijd al aanbiedt, met voldoende ruimte om de leerstof te verwerken en met meer cultuur.
 • of
 • 4 uur Latijn en 1 uur programmeren: je verwerkt de leerstof Latijn aan een iets hoger tempo en leert daarnaast probleemoplossend denken aan de hand van digitale toepassingen.

 • #ROP

  Zit er in jou een reporter verscholen? Kies dan voor ROP! Met ROP (reporter op pad) zal je niet alleen kennismaken met de verschillende media, maar je zal zelf ook interviews afnemen, radio maken, BV’s ontmoeten, op stap gaan, kranten maken en nog veel meer!
  Je maakt op een actieve manier kennis met verschillende (gesproken, geschreven en digitale) media en je gaat actief aan de slag.


  #StART-up

  Ben je cool, hip, creatief en hou je van een uitdaging, kies dan voor stART-up. Je kan er pimpen, schilderen, fotograferen, ontwerpen, dansen, …
  Ontplooi jezelf op een creatieve, expressieve en authentieke manier en leer jezelf beter kennen via diverse kunstvormen.


  #Make IT work

  Wil je graag goed en efficiënt met de computer leren werken? In deze workshop leggen we de klemtoon op het correct verwerven van ICT-basisvaardigheden. Je leert een tekstbestand opmaken, stijlvolle presentaties opbouwen en professionele documenten maken! Je leert ook verstandig omspringen met informatie op het internet. Hoe bewaar je die informatie in de “cloud” zodat je er thuis verder mee aan de slag kan? In deze workshop is er ook aandacht voor heldere en correcte communicatie via e-mail en sociale media (mediawijsheid).

  <<< Keer terug naar de beginpagina
  Welke projecten horen samen? Download hier onze folder!