NATUUR- EN WETENSCHAPPEN
#SPORTS

Sport je graag? Wil je weten hoe het gesteld is met je eigen conditie en hoe je die kan verbeteren? Wil je kennis maken met nieuwe sporten? Wil je ontdekken waarom sommigen beter blijven drijven dan anderen en het ook zelf testen? Wil je grenzen verleggen op sportief vlak? Ontdek en ga de sportieve uitdaging aan!


#SCIENCE

Hoe bereidt een topsporter zich voor op een belangrijke wedstrijd? Wat staat er op het menu bij een topsporter? Speelt de wetenschap een rol bij het verbeteren van sportprestaties? Kom alles te weten over sport vanuit een wetenschappelijke invalshoek!


#SPACE & ASTRONAUT

Reis je mee naar Mars? We gaan op zoek naar antwoorden op talloze vragen over de machtige kosmos en ons eigen zonnestelsel.
Als astronaut in spe werk je samen aan logische en creatieve oplossingen om robots te programmeren, raketten te bouwen en te lanceren, drones te besturen, en tal van andere vliegende en vallende experimenten. Welkom op deze fantastische ruimtetrip!


#DIERENMANIEREN

Wat kunnen wij leren van de dieren? Kunnen dieren ons gedrag en de technologie verrijken? We gaan na hoe wetenschappelijk onderzoek gebeurt en we exploreren ook zelf via waarnemingen, infobronnen, cijfergegevens en grafieken. Ontdek of jij een echte wetenschapper bent!


#BeeNBee

Ben jij ook begaan met het lot van de planten en de dieren op onze planeet? Wat kan jij doen op school om planten en dieren te helpen? Onderzoek het nut en de levenswijze van de bij en ontwerp en maak je eigen bijenhotel “BeeNBee”.


#FLASH FLOOD

Overstromingen, droogtes, hevige stormen… Je hoort het meer en meer in de actualiteit. Het houdt onderzoekers en weermannen voortdurend bezig! Wil jij weten hoe zij te werk gaan? Ga dan aan de slag zoals een echte weerman en bouw je eigen weerstation. Doe zelf de waarnemingen en verwerk deze tot een weerbericht.
Bekijk samen met ons hoe verwoestend water kan zijn. Onderzoek hoe de mens zich tegen deze enorme kracht kan beschermen.

<<< Keer terug naar de beginpagina
Welke projecten horen samen? Download hier onze folder!