TALEN
#CULTURE CLUB

Kan je kunst maken met een smartphone? Komen draken alleen in sprookjes voor? Hoe maak je een hippe videoclip? Ben je best een beetje gek om surrealisme te begrijpen? Hoe schrijf je een spannend verhaal of een grappig scenario? Maakt een stripverhaal geluid? Kan je tekenen met een zaklamp? Bestond graffiti al in het oude Rome? Je komt het allemaal te weten in de #Culture Club.


#CREATE IT

Altijd al eens met graffitispuitbussen aan de slag gewild? Lijkt acteren in je eigen videoclip je wel cool? Zin om foto’s te maken waarbij je je eigen ogen niet gelooft? Overtref je J.k. Rowling in het verzinnen van fantastische verhalen? Nog nooit een lichtgraffiti gemaakt? Klaar om de strijd aan te gaan met draken? Voel je de creatieve kriebels nu al opborrelen? Dan is #Create it zeker iets voor jou!


#DIGI 2.O

Word je geboeid door ICT en de online-wereld? Ben je benieuwd naar digital learning? Wil je graag IT-vaardigheden uitdiepen? Dan ben je vast ook enthousiast over de Engelse taal, die zoveel gebruikt wordt in de IT-wereld. Klinkt het uitdagend om deze wereldtaal tijdens verschillende lessen actief te gebruiken? Dan is dit project voor jou een uitgelezen kans! Lerend ondernemen en ondernemend leren dus!


#ROP

Zit er in jou een reporter verscholen? Kies dan voor ROP! Met ROP (reporter op pad) zal je niet alleen kennismaken met de verschillende media, maar je zal zelf ook interviews afnemen, radio maken, BV’s ontmoeten, op stap gaan, kranten maken en nog veel meer!
Je maakt op een actieve manier kennis met verschillende (gesproken, geschreven en digitale) media en je gaat actief aan de slag.


#FRANCAIS+

Hou jij ook zo van de franse taal? Dan is français+ zeker iets voor jou. Zo ben je een journalist in de Tour de france, speel je een tekenfilmscene na, schrijf en teken je mee aan een stripverhaal, ontdek je het geheime recept van Astérix’ potion magique, onderzoek je of een olifant echt zoveel schrik heeft van een muis... Dit en zoveel meer kom je te weten in verschillende Franse ateliers. Via allerlei taalspeeltjes en populaire liedjes oefen je op een leuke manier nieuwe woorden in. Bienvenue!


#SPORTS CLASS

Ben je sportief en avontuurlijk? “The Sports Class” omvat een avontuurlijke mix van zowel initiatielessen als uitdieping van een aantal sporttakken. Je kan een aantal sportdiploma’s halen! 15 weken lang gaan we klimmen, fietsen, boksen, basketten, badmintonnen en (overlevings)zwemmen naar hartenlust!
Een deel van de lessen geven we in het Engels met de CLIL- methodiek. Zo zal je spelenderwijs tijdens het sporten Engelse woordjes bijleren.


#BOUGE

Je beweegt graag en je houdt van taal? Dan is #Bouge iets voor jou! We doen verschillende sporten en spelletjes in het Frans. Je leert Frans tijdens sport, spel en beweging. Naast het spreken, verwerf je ook nog andere competenties zoals samenwerken, leren van elkaar en elkaar helpen.


#LATIJN

De Latijnse taal aanleren vraagt, zoals het aanleren van elke taal, een volgehouden inspanning. Met woordjes en grammatica leer je vertalen en de betekenis van teksten ontrafelen. Elke zin bevat de uitdaging om begrepen te worden. Je maakt ook kennis met de rijke Romeinse cultuur. Je leert de leefwereld van de Romeinen kennen en ontdekt stapje per stapje hoe het oude Rome een blijvende stempel gedrukt heeft op onze Westerse cultuur.

In het eerste jaar kan je kiezen voor:
  • 5 uur Latijn: dit is de weg die onze campus altijd al aanbiedt, met voldoende ruimte om de leerstof te verwerken en met meer cultuur.
  • of
  • 4 uur Latijn en 1 uur programmeren: je verwerkt de leerstof Latijn aan een iets hoger tempo en leert daarnaast probleemoplossend denken aan de hand van digitale toepassingen.

  • <<< Keer terug naar de beginpagina
    Welke projecten horen samen? Download hier onze folder!