TECHNOLOGIE EN TECHNIEK
#SPACE & ASTRONAUT

Reis je mee naar Mars? We gaan op zoek naar antwoorden op talloze vragen over de machtige kosmos en ons eigen zonnestelsel.
Als astronaut in spe werk je samen aan logische en creatieve oplossingen om robots te programmeren, raketten te bouwen en te lanceren, drones te besturen, en tal van andere vliegende en vallende experimenten. Welkom op deze fantastische ruimtetrip!


#DIGITAL WIZARDS

Zin om een digitale tovenaar te worden? Wil je graag animaties en games leren programmeren, robotjes aansturen en websites bouwen? Dan is dit STEM project helemaal voor jou. In team werk je aan digitale projecten en zet je je eerste stappen als software ontwerper! We werken volgens de creatieve spiraal: Imagine, create, play, share, reflect!


#BIG DEAL

Hoe komt een product tot bij jou? Is de klant echt koning? Ben jij altijd tevreden over wat je koopt? Welkom in de wereld van de kritische consument! We steken de handen uit de mouwen en proberen sowieso een big deal te realiseren. We leiden je binnen in the future of shopping.


#DIERENMANIEREN

Wat kunnen wij leren van de dieren? Kunnen dieren ons gedrag en de technologie verrijken? We gaan na hoe wetenschappelijk onderzoek gebeurt en we exploreren ook zelf via waarnemingen, infobronnen, cijfergegevens en grafieken. Ontdek of jij een echte wetenschapper bent!


#STEMATH

Heb je ook zin in een biotechnologisch college- wonderkoekje? Je gaat op verkenning in de wiskunde, wetenschappen en techniek in verschillende werkvormen.
In deze twee modules leer je onderzoeken, ontwerpen, informatie verwerken, redeneren, probleemoplossend denken, oordelen, waarderen en communiceren.
Aan de hand van levensechte contexten leer je analyseren, beslissingen nemen, problemen aanpakken op verschillende niveaus.


#BeeNBee

Ben jij ook begaan met het lot van de planten en de dieren op onze planeet? Wat kan jij doen op school om planten en dieren te helpen? Onderzoek het nut en de levenswijze van de bij en ontwerp en maak je eigen bijenhotel “BeeNBee”.


#FLASH FLOOD

Overstromingen, droogtes, hevige stormen… Je hoort het meer en meer in de actualiteit. Het houdt onderzoekers en weermannen voortdurend bezig! Wil jij weten hoe zij te werk gaan? Ga dan aan de slag zoals een echte weerman en bouw je eigen weerstation. Doe zelf de waarnemingen en verwerk deze tot een weerbericht.
Bekijk samen met ons hoe verwoestend water kan zijn. Onderzoek hoe de mens zich tegen deze enorme kracht kan beschermen.


#Make IT work

Wil je graag goed en efficiënt met de computer leren werken? In deze workshop leggen we de klemtoon op het correct verwerven van ICT-basisvaardigheden. Je leert een tekstbestand opmaken, stijlvolle presentaties opbouwen en professionele documenten maken! Je leert ook verstandig omspringen met informatie op het internet. Hoe bewaar je die informatie in de “cloud” zodat je er thuis verder mee aan de slag kan? In deze workshop is er ook aandacht voor heldere en correcte communicatie via e-mail en sociale media (mediawijsheid).

<<< Keer terug naar de beginpagina
Welke projecten horen samen? Download hier onze folder!